•  2% pre žiakov
          • 2% pre žiakov

          • Vážení rodičia, priatelia školy,

            pomôžte aj Vy nasmerovať 2 % daní na naše Občianske združenie pri Základnej škole M. R. Štefánika v Ivanke pri Dunaji.

            Dovoľte poďakovať sa Vám aj takto za Vašu doterajšiu všestrannú podporu našej školy a jej aktivít. Aj vďaka Vášmu ústretovému postoju sa snažíme pomáhať a vytvárať pre naše deti kvalitné podmienky a prostredie na vzdelávanie, záujmovú činnosť a úspešnú prípravu do života.

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácií, ako je aj naše občianske združenie. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech detí. Finančné prostriedky získané z 2 % budú použité na skvalitnenie výchovno - vzdelávacieho procesu na škole a motiváciu detí v školských aktivitách.

            Naše údaje:

            Názov:  Občianske združenie pri Základnej škole M. R. Štefánika v Ivanke pri Dunaji 

            Sídlo: ul. SNP 3, 900 28 Ivanka pri Dunaji

            IČO: 52097617 

            Právna forma: občianske združenie

            Dúfame, že poskytnutie príspevku prostredníctvom poukázania podielu z Vašich daní Vás nezaťaží a pomôžete tak škole a našim deťom. Veľmi sa potešíme, ak sa k Vám pridajú aj Vaši priatelia a príbuzní. Veríme, že túto formu finančnej podpory využije čo najviac z Vás a tým aj Vy pomôžete skvalitniť prostredie a výučbu detí.

            ĎAKUJEME !!!

        • Školský manuál od 25.1.2022
          • Školský manuál od 25.1.2022

          • Od 25.1. 2022 nastali zmeny Školskom manuáli na základe Vyhlášky č.7  RÚVZ (v prílohe). Zmeny sú platné od 25.1. a týkajú sa osôb, ktoré boli dané do izolácie alebo karantény od 25.1. 2022. Pre všetkých, ktorí boli v karanténe pred týmto dátumom, platia pôvodné pravidlá.

            Zo zmien vyberáme:

            • V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania žiaka počas školského roka žiak zostáva doma a rodič: - kontaktuje detského lekára, ktorý mu stanoví ďalší postup, - oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu. Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok samotestu, ostáva doma, aby sa zamedzilo šíreniu ochorenia COVID19 v školách – nemôže ísť do školy, okrem tých žiakov, ktorí majú výnimku z karantény. 
            • Karanténu je možné ukončiť po 5 dňoch od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia počas posledných 24 hodín pred ukončením karantény. O ukončení karantény rozhoduje všeobecný lekár pre deti a dorast.
            • Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak.
            • Izolácia je pre osobu, ktorá bola pozitívne testovaná na COVID-19. Izolácia trvá po dobu 5 dní. Začiatok a koniec izolácie určuje lekár. Po ukončení 5-dňovej izolácie je osoba povinná mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Žiaci v škole a školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom. Počas 5 dní po ukončení izolácie dôrazne odporúčame, aby žiaci minimalizovali kontakt so žiakmi mimo svojej triedy (napr. mimovyučovacie aktivity) a nosili respirátor.
            • Karanténa je pre osobu, ktorá je podozrivá na ochorenie COVID-19, a teda bola označená ako úzky kontakt alebo prejavuje príznaky ochorenia COVD-19. Osoba podozrivá na ochorenie COVID19 zostane doma alebo v určenom karanténnom zariadení podľa posúdenia typu domácnosti (možnosť zdržiavania sa v samostatnej izbe). Karanténa je pre osoby, ktoré prišli do úzkeho kontaktu s osobou pozitívnou na COVID-19 počas obdobia 2 dní pred jej testovaním alebo objavením sa prvých klinických príznakov alebo od momentu, kedy ju lekár posúdi ako potrebnú. Karanténa trvá 5 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín pred ukončením karantény nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov. Po ukončení karantény tieto osoby musia mať 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Karanténa sa nevzťahuje na osoby, ktoré sú očkované alebo prekonali ochorenie COVID-19, pričom neprejavujú klinické príznaky ochorenia COVID-19. Tieto osoby sú povinné mať 7 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2. Povinnosť nosiť respirátor sa nevzťahuje na deti do 6 rokov. Žiaci v škole a školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.
            • Úzky kontakt je kontakt osoby s osobou pozitívnou na COVID-19,ak pri tomto kontakte nemali prekryté dýchacie cesty respirátorom typu FFP2 (a vyššie) a : 1. osoby boli v priamom fyzickom kontakte alebo 2. osoby boli od seba vo vzdialenosti menšej ako 2 metre dlhšie ako 5 minút alebo 3. osoby boli v interiérovom alebo inak uzatvorenom priestore dlhšie ako 5 minút, 4. osoby cestovali spoločne dopravným prostriedkom dlhšie ako 5 minút.
            • Povinnosť karantény po úzkom kontakte sa nevzťahuje na osobu, ktorá je: 1. kompletne očkovaná a zároveň má aplikovanú posilňovaciu (booster) dávku alebo 2. kompletne očkovaná alebo 3. ktorá prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami.
            • Kompletne očkovaná osoba je osoba, ktorá je: a) najmenej 14 dní po aplikácii 2. dávky očkovacej látky (Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Sputnik V), avšak nie viac ako 9 mesiacov po aplikácii poslednej dávky alebo b) najmenej 21 dní po aplikácii 1. dávky očkovacej látky (Johnson&Johnson), avšak nie viac ako 9 mesiacov po aplikácii poslednej dávky alebo c) najmenej 14 dní po aplikácii 1. dávky očkovacej látky, ak bola prvá dávka očkovania podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19, avšak nie viac ako 9 mesiacov po aplikácii poslednej dávky. 
            • Prerušovanie vyučovania v triedach je v kompetencii riaditeľa školy, ktorý denne vyhodnocuje situáciu na základe nahlásených absencií žiakov z dôvodu ochorenia na Covid 19 v jednotlivých triedach a na základe  organizačných  možností školy. 
        • Nástup do školy od 10.1.2022
          • Nástup do školy od 10.1.2022

          • Vážení rodičia a milí žiaci,

            od pondelka 10.01.2022 sa obnovuje prezenčné vyučovanie pre všetkých žiakov podľa rozvrhu. Prevádzka školy sa bude riadiť podľa školského semaforu v prílohe a platných vyhlášok RÚVZ.

            Pri nástupe je potrebné poslať Vyhlásenie o bezpríznakovosti prostredníctvom Edupage (Žiadosti/vyhlásenia). V škole, v jedálni a v triedach je POVINNÉ nosenie správne nasadených rúšok.

            Vyučovanie predmetu Telesná a športová výchova bude prebiehať s obmedzeniami.

            Rodičom, ktorí majú samotesty, odporúčame otestovať svoje deti ešte pred nástupom do školy (testovanie opakovať 2-krát týždenne), pričom každý výsledok samotestu je povinné nahlásiť cez EduPage (Vyhlásenia/žiadosti) - Domáci AG samotest - oznámenie o použití.

            Tí rodičia, ktorí majú záujem o samotesty, môžu si ich prísť prevziať 10. 1. - 11. 1. 2022 popoludní od 13.00 - 16.30 hod.

            Všetci stravníci automaticky prihlásení na obed. V prípade, že Vaše dieťa nepôjde na obed, treba ho odhlásiť individuálne.

            Školský klub detí je v prevádzke v popoludňajších hodinách do 16:30 hod., ranná zberná ŠKD ani popoludňajšia zberná ŠKD nie je v prevádzke.

            Krúžky sa nerealizujú do odvolania.

            Ďakujem a prajem veľa zdravia a síl v novom roku 2022.

            Ing. Viera Lešková

            riaditeľka školy