• Atletické preteky Čokoládová tretra

          • Naši žiaci boli reprezentovať našu školu na atletických pretekoch Čokoládová tretra, ktoré sa uskutočnili 30.4. na Mladej Garde v Bratislave. Súťažilo sa v krátkom behu na 100m, 200m, 300m a v hode raketkou podľa vekových kategorií.

            Na pretekoch bolo spolu 906 štartujúcich chlapcov a dievčat a z toho 8 najrýchlejšich detí z každej kategórie postupuje do slovenského finále v Košiciach.

            Z našej školy sa najlepšie umiestnila na 4.mieste Natália Praženicová, ktora postupuje do Košíc. Za bránami postupu ostali na 9.mieste Lukáš Jung a na 10.mieste Sebastián Baksa.

          • Okresné kolo vo florbale

          • Naši žiaci sa dňa 26.4. zúčastnili okresného kola vo florbale, ktoré sa organizovalo v Senci. Výborne reprezentovali našu školu nie len herne, ale aj správaním. V skupine sme skončili prví, kde sme vyhrali všetky zápasy. Postúpili sme do semifinále, ale šťastie nám neprialo a prehrali sme na nájazdy.

            V zápase o 3. miesto chalani dominovali a vyhrali.

            Našu školu reprezentovali:

            Jakub Boušek - 7.D

            Martin Boušek - 8.B

            Viktor Chaláni - 8.B

            Artur Kabina - 8.B

            Marián Uriča - 8.B

            Tomáš Vadkerti - 8.B

            Jakub Mlynárik - 8.D

            Matej Kovačič - 9.A

            Michal Šutlák - 9.A

          • Zmena otvorenia budovy školy

          • Dobrý deň,

            chceme vás informovať, že sa mení čas ranného otvárania školy. Od dnešného dňa sa škola bude otvárať o 7:30 hod. Pre žiakov, ktorí navštevujú ranný školský klub, ostáva čas nezmenený.

          • Deň Zeme

          • Žiaci Žiackeho parlamentu v spolupráci s 9.C, za pomoci pani učiteliek I. Pitákovej, H. Dirgovej a R. Pivarníkovej, si pri príležiitosti Dňa Zeme pripravili na tento deň pre žiakov 1.stupňa zábavno - náučné EKO aktivity. Naše rovesnícke vyučovanie všetkých zúčastnených nesmierne bavilo a prinieslo mnoho poznatkov o našej Zemi.

          • Lezecký kurz

          • Naši starší žiaci z 1. stupňa absolvovali v termíne 8.4. - 12.4. lezecký kurz. Boli veľmi šikovní, prejavili veľkú odvahu o čom svedčia aj fotky. V závere kurzu dostali deti ako ocenenie diplom a sladkú odmenu.

          • Triedny aktív

          • Oznamujeme Vám, že dňa 18.4.2024 sa uskutočnia triedne aktívy. O forme triedneho aktívu Vás bude informovať triedny učiteľ.

            I. stupeň - 16:30

            II. stupeň - 17:00

          • Zápis do 1.ročníka

          • V piatok 5.4.2024 na našej škole prebiehal zápis do 1.ročníka. Bolo nám potešením privítať deti a rodičov, ktorí prišli na zápis a ďakujeme aj našim učiteľom za ich pomoc a podporu pri zápise.

          • Okresné kolo v streetballe dievčat

          • Naše dievčatá dňa 9.4.2024 nenašli premožiteľky v okresnom kole v streetballe, všetky zápasy vyhrali a postúpili do krajského kola.

            Družstvo bolo v zložení:

            Sofia Lenharčíková, VI. A

            Natália Kollárová, VI. A

            Petra Píšová, VI. B

            Eliška Hlaváčová, VIII. D

            Výsledky:

            Ivanka - Most pri Bratislave 16 : 3

            Ivanka - Kráľová pri Senci 15 : 7

            Ivanka - Senec, Mlynská 19 : 1

            Ivanka - Chorvátsky Grob 21 : 1

            Ivanka - Senec, Tajovského 21 : 1

          • Druhý stupeň číta prvému

          • V priebehu mesiaca marec sme si spomenuli na knihy a na čítanie aj na hodinách anglického jazyka. Tentokrát sme zapojili do čítania v anglickom jazyku starších žiakov, ktorí si pripravili hodiny a aktivity pre mladších školákov. V rámci aktivity „Druhý stupeň číta prvému“ žiačky 6.A triedy Barbora Lisická, Kristína Svoreňová a Paulína Turčaník a žiačky 8.D triedy Sofia Penyaková, Michaela Štauderová a Katarína Žiaková čítali rozprávku „The three little pigs“ pre žiakov 3. a 4. ročníkov v našej školskej knižnici. Rovesnícke vzdelávanie alebo „Peer education“, v ktorom starší žiaci učia mladších, mali žiačky 6. a 8. ročníkov možnosť vyskúšať si, aké to je vystúpiť pred triedu a viesť vyučovaciu hodinu. Boli veľmi kreatívne a pre mladších školákov mali pripravenú prezentáciu a rôzne hry a aktivity, prostredníctvom ktorých naučili deti novú slovnú zásobu z rozprávky a taktiež nechali deťom priestor, aby sami vybrali, ako príbeh skončí. Tešíme sa, že na hodinách bola uvoľnená atmosféra a prostredníctvom „hry“ sa deti naučili novú slovnú zásobu, čítali a počúvali celý príbeh v anglickom jazyku. Tešíme sa na podobné aktivity aj v rámci iných sviatkov.

          • Spelling Bee

          • Dňa 19.3. sa na našej škole uskutočnila súťaž z anglického jazyka pod názvom Spelling Bee pre tretie a štvrté ročníky. Umiestnenie  žiakov bolo nasledovné:

            Tretí ročník: 1. miesto Lukáš Jung

                                 2. miesto: Ella Cepová

                                 3. miesto: Eliška Rogosová

            Štvrtý ročník: 1. miesto :  Táňa  Čorejová

                                  2.miesto. Natalka Czinegová

                                  3. miesto: Adam Belko

          • Šaliansky Maťko

          • Srdečne blahoželáme našej žiačke Evke Kušnierikovej zo 4.B, ktorá získala 1.miesto v krajskom kole recitačnej súťaži Šaliansky Maťko.

          • Letný tábor Nezábudka

          • Milí rodičia, 

            jazyková škola Nezábudka v spolupráci s Obecným úradom a I klubom aj tento rok organizuje denný anglický tábor pre deti vo veku od 6-15 rokov. Miesto konania je areál I-klubu, ktorý ponúka široké možnosti pre športové činnosti a pobyt v prírode. Vďaka anglicky hovoriacim animátorom sa deti stretávajú s angličtinou v rôznych situáciách, majú možnosť dozvedieť sa o rôznych krajinách a kultúrach. V závislosti od povahy dieťaťa, niektoré deti sa radi zapájajú do rozhovorov a snažia sa rozprávať po anglicky, iné sa učia počúvaním.

             Termín tábora: 8.7.-12.7.2024 a 15.7.-19.7.2024

            Cena za týždeň: 120,- eur/dieťa/turnus (potvrdenie aj na rekreačný poukaz)

            V prípade záujmu je možné vyplniť záväznú prihlášku kliknutím na tento link:

            https://forms.gle/VUst2vWRxfNRsv9k8

            alebo priamo na www.nezabudka.info. kde si môžete prečítať aj viac informácií v sekcii Tábor.

          • Prerušenie vyučovania

          • Dňa 20. 03. 2024 riaditeľka základnej školy prerušuje vyučovanie na 2. stupni ZŠ (ročníky 5.-8.) z dôvodu Testovania 9.  Žiaci daných ročníkov budú v tento deň hromadne odhlásení z obedov.

            Ing. Viera Lešková

            riaditeľka školy